Informații importante | Важная информация
Компания - Новости


    Adminsitrația ÎS ”Calea Ferată din Moldova” a participat la consultările privind valorificarea coridorul feroviar Iași-Chișinău-Odessa.

     

    Vineri, 11 februarie 2022, la Iași, în sediul Consiliul Județean, conducerea Î.S. ”Calea Ferată din Moldova” a participat la consultările privind lansarea și extinderea cursei Iași-Chișinău-Odessa. 

    În cadrul ședinței, la care au participat atât inițiatorii proiectului IDEP ... cât și alți  actorii-cheie, au avut loc dezbateri și consultări privind valorificarea potențialului de implementare a proiectului de lansare a circulației trenurilor pe cursa Iași – Chișinău – Odessa și extensia programului #DiscoverEU.  Ca rezultat, s-au conturat câteva direcții strategice pentru fiecare instituție.

    Î.S. ” Calea Ferată din Moldova” cu omologii săi, S.A. ”Calea ferată din România” și compania ”CFR Călători” au convenit asupra necesității ajustării propunerii conceptuale privind orarul curselor trenurilor ce vor circula pe segmentul Iași-Chișinău-Odesa-Chișinău-Iași, prin sincronizarea documentelor strategice de dezvoltare comune. La fel, s-a discutat necesitatea inițierii în termeni proximi a procesului de reabilitare și amenajare a Gării Socola, cu scopul asigurării prestării serviciilor calitative pentru pasageri.

    Reprezentanții  Poliţiei de Frontieră Română și Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova, prezenți la această ședință, au convenit asupra necesității realizării unei analize asupra oportunității de a institui un coridor verde pentru pasagerii cursei Iași-Chișinău-Iași.    

    Un subiect important discutat de către toți participanții la ședință a fost și necesitatea continuării, în limita competențelor, a dialogului cu toate părțile interesate pentru a grăbi procesul de aprobare a extensiei DiscoverEU Iași-Chișinău-Odesa pentru 10 mii bilete.

    Cursa fiind destinată în special turiștilor, Primăria Municipiului Iași, și-a arătat deschiderea de a continua inițiativa din 27.09.2021, pentru dezvoltarea unei platforme online despre oportunitățile municipiilor Iași, Chișinău și Odesa care să fie lansată simultan cu lansarea cursei Iași-Chișinău-Odesa. Aceasta va permite ca pasagerul scanând QR-ul în tren, să poată planifica aflarea sa în unul din cele trei orașe, având informația despre obiectele cultural-turistice, recomandările pentru aflarea comodă (segmentul HoReCa, servicii taxi, transport public) și având posibilitatea de a alege pachete turistice dezvoltate dedicat pentru City Break-uri între Iași-Chișinău-Odesa.

    Reprezentanții Camerei Bilaterale de Comerț și Industrie Republica Moldova - România și a Asociației Patronale a Industriei Turismului din RM – APIT, în cadrul acestei întruniri,  au coordonat măsuri pentru a (co)interesa antreprenorii să utilizeze la maxim potențialul care apare datorită acestui coridor feroviar Iași-Chișinău-Odesa.

    Următoarea etapă de consultări asupra acestui proiect, urmează a fi realizată între reprezentanții Î.S. ” Calea Ferată din Moldova”, IDEP Moldova și Asociația Patronală a Industriei Turismului din RM cu omologii lor din Ucraina, JSC “Ukrainian railways” și APL al regiunii Odesa.


    18.06.2024 | Atenție – perioadă caniculara!
    În contextul prognozelor emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat pentru săptămâna curentă privind temperaturile ridicate și discomfortul termic, Calea Ferată din Moldova atenționează călătorii privind necesitatea întreprinderii măsurilor de protecție în perioada caniculară. Pentru evitarea insolației și hipertermiei urmează a limita, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare, purtarea hainelor lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise, consumarea lichidelor, fără a aștepta să apară senzația de sete, cu excepția alcoolului și băuturilor cu conținut de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii....

    17.06.2024 | Accent deosebit – siguranța călătorilor
    Siguranța feroviară este unul din pilonii de bază, asupra căruia este focalizat întregul management al ÎS “Calea Ferată din Moldova”.Pe lîngă creșterea siguranței transportului pe infrastructura feroviară, reducerea riscurilor de accident sau incident feroviar, implicarea personalului în reducerea timpului de restabilire a circulației în cazul producerii unor accidente/incidente feroviare sau producerea de calamități naturale sau dezastre, un accent deosebit este pus pe transportarea călătorilor în condiţii de siguranţă şi confort....

    12.06.2024 | Trenul accelerat international București-Chișinău a sosit la destinație
    Ploile abundente și vântul puternic de aseară au făcut ravagii în mai multe localități din țară. A fost afectată și activitatea Căii Ferate din Moldova. În urma condițiilor meteo nefavorabile trenul accelerat international București-Chișinău a sosit la Gara feroviară Ungheni cu întârziere de 30 minute. Însă pasagerii nu și-au putut continua călătoria spre capitala Republicii Moldova, motivul fiind deconectarea energiei electrice și sistarea funcționării infrastructurii de deservire a călătorilor la stația feroviară Ungheni....
    Показать еще ...
    Остались вопросы, напишите нам