Informații importante | Важная информация
Companie - Știri


  Atenție – perioadă caniculara!

   

  În contextul prognozelor emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat pentru săptămâna curentă privind temperaturile ridicate și discomfortul termic, Calea Ferată din Moldova atenționează călătorii privind necesitatea întreprinderii măsurilor de protecție în perioada caniculară.

   

  Pentru evitarea insolației și hipertermiei urmează a limita, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare, purtarea hainelor lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise, consumarea lichidelor, fără a aștepta să apară senzația de sete, cu excepția alcoolului și băuturilor cu conținut de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

   

  Sunt importante și masurile de igienă personală: spălarea mâinilor cu săpun înainte de a mânca și după folosirea toaletei, spălarea fructelor și legumelor la jet de apă, evitarea contactului insectelor cu alimente, apă si tacâmuri.

   

  Simptomele insolaţiei: dureri de cap, greaţă, leşin, febră, edeme de căldură, erupţii pe piele.

  Simpomele hipertermiei: slăbiciunea, oboseala, pielea rece şi umedă, senzaţia de ameţeală, pielea palidă, crampele musculare. În cazurile grave, apare leșinul, confuzia, convulsiile, halucinațiile.

  Primul ajutor în caz de insolație și hipertermie: persoana afectată se culcă pe o suprafață netedă, cu picioarele ușor ridicate, într-un loc răcoros sau la umbra, după care este important să bea cât mai multe lichide.

   

  Pasagerii, care au nevoie de ajutor în timpul călătoriei, urmează să alerteze imediat personalul de tren. Călătorii placute cu Calea Ferată din Moldova!


  08.07.2024 | Trenul de pompieri – în acțiune
  Astăzi, 08 iulie 2024, echipa de pompieri a trenului de intervenție la incendii a Căii Ferate din Moldova a reacționat promt, reușind în timp restrâns să câștige lupta cu flăcările, care au cuprins iarba uscată de-a lungul liniei de cale ferată și prezentau pericol real de distrugere a traverselor de lemn.Focarul incendiului vegetal a fost sesizat pe teritoriul Ucrainei aproximativ la ora 12.00. Datorită timpului canicular, flăcările și-au lărgit aria, trecând hotarul și cuprînzând tronsonul de cale ferată Cimișlia-Basarabeasca, kilometrul 125. Angajații Căii Ferate au reacționat imediat, informând Inspectoratul General pentru Situații de Urgență....

  28.06.2024 | Surpriză inedită pentru călători
  De o surpriză inedită au avut parte atât călătorii, cât și persoanele care îi însoțeau, aflați la 27 iunie 2024 în incinta Gării feroviare Chișinău. Tinerele talente Marcel și Daniel Lazăr au interpretat live muzică clasică de calitate. Spectatorii surprinși, plini de emoții pozitive, au apreciat prin aplauze frumusețea acordurilor și măiestria interpreților. ...

  26.06.2024 | Sfaturi utile și recomandări în timpul călătoriei cu trenul
  Se recomandă sosirea în gara feroviară din timp și concretizarea la biroul de informații a celei mai apropiate zone de îmbarcare pentru ocuparea locului rezervat. Pentru a evita traumatismul este necesară dublarea atenției și un comportament civilizat, în special la traversarea liniilor de cale ferată, care urmează a fi efectuată doar în locurile special amenajate, la urcare pe scara vagonului sau coborâre din tren. ...
  Afișați mai multe ...
  Contactează-ne!