Informații importante | Важная информация
Companie - Știri


  Adminsitrația ÎS ”Calea Ferată din Moldova” a participat la consultările privind valorificarea coridorul feroviar Iași-Chișinău-Odessa.

   

  Vineri, 11 februarie 2022, la Iași, în sediul Consiliul Județean, conducerea Î.S. ”Calea Ferată din Moldova” a participat la consultările privind lansarea și extinderea cursei Iași-Chișinău-Odessa. 

  În cadrul ședinței, la care au participat atât inițiatorii proiectului IDEP ... cât și alți  actorii-cheie, au avut loc dezbateri și consultări privind valorificarea potențialului de implementare a proiectului de lansare a circulației trenurilor pe cursa Iași – Chișinău – Odessa și extensia programului #DiscoverEU.  Ca rezultat, s-au conturat câteva direcții strategice pentru fiecare instituție.

  Î.S. ” Calea Ferată din Moldova” cu omologii săi, S.A. ”Calea ferată din România” și compania ”CFR Călători” au convenit asupra necesității ajustării propunerii conceptuale privind orarul curselor trenurilor ce vor circula pe segmentul Iași-Chișinău-Odesa-Chișinău-Iași, prin sincronizarea documentelor strategice de dezvoltare comune. La fel, s-a discutat necesitatea inițierii în termeni proximi a procesului de reabilitare și amenajare a Gării Socola, cu scopul asigurării prestării serviciilor calitative pentru pasageri.

  Reprezentanții  Poliţiei de Frontieră Română și Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova, prezenți la această ședință, au convenit asupra necesității realizării unei analize asupra oportunității de a institui un coridor verde pentru pasagerii cursei Iași-Chișinău-Iași.    

  Un subiect important discutat de către toți participanții la ședință a fost și necesitatea continuării, în limita competențelor, a dialogului cu toate părțile interesate pentru a grăbi procesul de aprobare a extensiei DiscoverEU Iași-Chișinău-Odesa pentru 10 mii bilete.

  Cursa fiind destinată în special turiștilor, Primăria Municipiului Iași, și-a arătat deschiderea de a continua inițiativa din 27.09.2021, pentru dezvoltarea unei platforme online despre oportunitățile municipiilor Iași, Chișinău și Odesa care să fie lansată simultan cu lansarea cursei Iași-Chișinău-Odesa. Aceasta va permite ca pasagerul scanând QR-ul în tren, să poată planifica aflarea sa în unul din cele trei orașe, având informația despre obiectele cultural-turistice, recomandările pentru aflarea comodă (segmentul HoReCa, servicii taxi, transport public) și având posibilitatea de a alege pachete turistice dezvoltate dedicat pentru City Break-uri între Iași-Chișinău-Odesa.

  Reprezentanții Camerei Bilaterale de Comerț și Industrie Republica Moldova - România și a Asociației Patronale a Industriei Turismului din RM – APIT, în cadrul acestei întruniri,  au coordonat măsuri pentru a (co)interesa antreprenorii să utilizeze la maxim potențialul care apare datorită acestui coridor feroviar Iași-Chișinău-Odesa.

  Următoarea etapă de consultări asupra acestui proiect, urmează a fi realizată între reprezentanții Î.S. ” Calea Ferată din Moldova”, IDEP Moldova și Asociația Patronală a Industriei Turismului din RM cu omologii lor din Ucraina, JSC “Ukrainian railways” și APL al regiunii Odesa.


  08.07.2024 | Trenul de pompieri – în acțiune
  Astăzi, 08 iulie 2024, echipa de pompieri a trenului de intervenție la incendii a Căii Ferate din Moldova a reacționat promt, reușind în timp restrâns să câștige lupta cu flăcările, care au cuprins iarba uscată de-a lungul liniei de cale ferată și prezentau pericol real de distrugere a traverselor de lemn.Focarul incendiului vegetal a fost sesizat pe teritoriul Ucrainei aproximativ la ora 12.00. Datorită timpului canicular, flăcările și-au lărgit aria, trecând hotarul și cuprînzând tronsonul de cale ferată Cimișlia-Basarabeasca, kilometrul 125. Angajații Căii Ferate au reacționat imediat, informând Inspectoratul General pentru Situații de Urgență....

  28.06.2024 | Surpriză inedită pentru călători
  De o surpriză inedită au avut parte atât călătorii, cât și persoanele care îi însoțeau, aflați la 27 iunie 2024 în incinta Gării feroviare Chișinău. Tinerele talente Marcel și Daniel Lazăr au interpretat live muzică clasică de calitate. Spectatorii surprinși, plini de emoții pozitive, au apreciat prin aplauze frumusețea acordurilor și măiestria interpreților. ...

  26.06.2024 | Sfaturi utile și recomandări în timpul călătoriei cu trenul
  Se recomandă sosirea în gara feroviară din timp și concretizarea la biroul de informații a celei mai apropiate zone de îmbarcare pentru ocuparea locului rezervat. Pentru a evita traumatismul este necesară dublarea atenției și un comportament civilizat, în special la traversarea liniilor de cale ferată, care urmează a fi efectuată doar în locurile special amenajate, la urcare pe scara vagonului sau coborâre din tren. ...
  Afișați mai multe ...
  Contactează-ne!