Informații importante | Важная информация
Companie - Știri


  Mesajul de felicitare al directorului general al ÎS "Calea Ferată din Moldova", Oleg  TOFILAT, cu prilejul Zilei feroviarului

   

  Dragă feroviar, stimaţi veterani!

  Ziua Feroviarului - 2022 este un eveniment  special, cu multe emoții pentru mine personal. E ceva mai mult de un an de când am privilegiul și onoarea să conduc întreprinderea, și e un prilej deosebit de a-mi concentra gândurile.

  Ziua Feroviarului - 2022 e celebrarea creșterii și dezvoltării. Atestăm o mărire consistentă a transporturilor de marfă și călători, suntem din nou apreciați și întrebați. Exact acesta a fost scopul nostru de la bun început să satisfacem cererea pe piață, să devenim atractivi. În viitorul apropiat urmează multe proiecte ce vor lărgi capacitățile sectorului feroviar – reabilitarea tronsoanelor feroviare Tighina-Giurgiulești și Basarabeasca-Berezino, achiziții de vagoane și locomotive de manevră noi, consolidarea capacităților logistice la Ungheni, Bălți, Vulcănești. CFM revine în forță pe scena logisticii regionale.

  Ziua Feroviarului -2022 e un prilej al bucuriei și al speranței. E ocazia să ne bucurăm că am reușit o majorare inegalabilă a salariilor și achitarea tuturor restanțelor față de angajați. Dar la fel e și prilejul să anticipăm reformele ce urmează și avantajele ce vor veni pentru toți feroviarii – ne-am pus scopul să mărim salariul de patru ori până în 2026.

  Ziua Feroviarului-2022 e bucuria unității și solidarității, e sentimentul de a fi împreună și de a conta pentru aproapele nostru. Am intervenit decisiv pentru a gestiona criza refugiaților, vom fi vizibili în logistica regională în următorii ani, vom crește într-un colectiv de oameni competenți și apreciați.

  Ziua Feroviarului -2022 e o sărbătoare a tuturor feroviarilor, a veteranilor consacrați ai CFM, și a tinerilor energici, a tuturor nodurilor, a tuturor meseriilor feroviare. Salutăm colegii noi și apreciem experiența celor ce au investit zeci de ani în meserie:  împreună suntem cea mai dinamică întreprindere din țară!

  Să mulțumim celor ce au contribuit ca Ziua Feroviarului-2022 să fie așa luminoasă și vie: colectivului feroviar, ce a pășit perseverent din greutăți spre performanță; sindicaliştilor, care au muncit cot șa cot cu administrația pentru a promova succesul; conducerii țării, care a susținut proiectele investiționale și buna guvernanță a sectorului; dar și tuturor clienților - destinatarilor și expeditorilor de mărfuri, călătorilor și agențiilor turistice.

  Să memorăm timpurile grele prin care trecem, să ajungem să vedem pace și bunăstare împrejur. Să celebrăm momentele feroviare de neuitat de la Eurovision-2022. Să privim cu încredere și nerăbdare spre  Ziua Feroviarului -2023. Să ne trăim viața cu dedicare, dragoste și pasiune – și negreșit vom izbândi!


  08.07.2024 | Trenul de pompieri – în acțiune
  Astăzi, 08 iulie 2024, echipa de pompieri a trenului de intervenție la incendii a Căii Ferate din Moldova a reacționat promt, reușind în timp restrâns să câștige lupta cu flăcările, care au cuprins iarba uscată de-a lungul liniei de cale ferată și prezentau pericol real de distrugere a traverselor de lemn.Focarul incendiului vegetal a fost sesizat pe teritoriul Ucrainei aproximativ la ora 12.00. Datorită timpului canicular, flăcările și-au lărgit aria, trecând hotarul și cuprînzând tronsonul de cale ferată Cimișlia-Basarabeasca, kilometrul 125. Angajații Căii Ferate au reacționat imediat, informând Inspectoratul General pentru Situații de Urgență....

  28.06.2024 | Surpriză inedită pentru călători
  De o surpriză inedită au avut parte atât călătorii, cât și persoanele care îi însoțeau, aflați la 27 iunie 2024 în incinta Gării feroviare Chișinău. Tinerele talente Marcel și Daniel Lazăr au interpretat live muzică clasică de calitate. Spectatorii surprinși, plini de emoții pozitive, au apreciat prin aplauze frumusețea acordurilor și măiestria interpreților. ...

  26.06.2024 | Sfaturi utile și recomandări în timpul călătoriei cu trenul
  Se recomandă sosirea în gara feroviară din timp și concretizarea la biroul de informații a celei mai apropiate zone de îmbarcare pentru ocuparea locului rezervat. Pentru a evita traumatismul este necesară dublarea atenției și un comportament civilizat, în special la traversarea liniilor de cale ferată, care urmează a fi efectuată doar în locurile special amenajate, la urcare pe scara vagonului sau coborâre din tren. ...
  Afișați mai multe ...
  Contactează-ne!