Informații importante | Важная информация
Companie - Știri


  Dezvoltarea instituțională a CFM va fi susținută de USAID în cadrul Programului de Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA)

   

  Directorul General al  Î.S ”Calea Ferată din Moldova”, dl Oleg Tofilat, s-a întâlnit ieri, 18 octombrie 2022, cu dl David Anderson, noul Director al Programului USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA).

  În cadrul întrevederii, părțile au semnat un Memorandum de Înțelegere, sub auspiciile căruia Î.S ”Calea Ferată din Moldova” va beneficia de consultanță și asistență tehnică pe mai multe domenii ce vizează fortificarea guvernanței corporative și a managementului calității în cadrul întreprinderii.

  Misiunea experților MISRA va începe cu examinarea proceselor operaționale și a procedurilor interne ale CFM în domeniul achizițiilor, urmată de elaborarea recomandărilor de eficientizare a acestora în vederea obținerii unui proces de achiziții de o eficiență maximă, fiabil și transparent, în conformitate cu bunele practici internaționale.

  Cu această ocazie, Directorul General al Î.S ”Calea Ferată din Moldova”, dl Oleg Tofilat, și-a exprimat deschiderea pentru o colaborare continuă cu Programul MISRA în vederea îmbunătățirii managementului calității și digitalizarea proceselor în cadrul întreprinderii, având încrederea că modernizarea acestor procese va duce la creșterea competitivății serviciilor prestate de CFM, contribuind, în același timp, la bunul mers al procesului de reformare a transportului feroviar, în conformitate cu prevederile Acordului de Asociere RM-UE.

  La rândul său, Directorul MISRA, dl David Anderson, a salutat deschiderea manifestată de către Î.S ”Calea Ferată din Moldova” și și-a exprimat convingerea că această colaborare va contribui la dezvoltarea întreprinderii și a economiei țării în ansamblu, ținând cont de importanța strategică a CFM pentru transportul și tranzitul mărfurilor la nivel local și internațional..

  Notă: Programul USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA) va fi implementat în perioada 2022-2027. Programul se va baza pe activitățile anterioare și cele în desfășurare ale USAID și ale Guvernului SUA, derulate în scopul consolidării rezilienței și eficienței instituțiilor de guvernanță economică din Moldova, promovării reformelor instituționale și structurale menite să îmbunătățească mediul de afaceri și comerț și, prin aceasta, să reducă oportunitățile pentru corupție. 


  08.07.2024 | Trenul de pompieri – în acțiune
  Astăzi, 08 iulie 2024, echipa de pompieri a trenului de intervenție la incendii a Căii Ferate din Moldova a reacționat promt, reușind în timp restrâns să câștige lupta cu flăcările, care au cuprins iarba uscată de-a lungul liniei de cale ferată și prezentau pericol real de distrugere a traverselor de lemn.Focarul incendiului vegetal a fost sesizat pe teritoriul Ucrainei aproximativ la ora 12.00. Datorită timpului canicular, flăcările și-au lărgit aria, trecând hotarul și cuprînzând tronsonul de cale ferată Cimișlia-Basarabeasca, kilometrul 125. Angajații Căii Ferate au reacționat imediat, informând Inspectoratul General pentru Situații de Urgență....

  28.06.2024 | Surpriză inedită pentru călători
  De o surpriză inedită au avut parte atât călătorii, cât și persoanele care îi însoțeau, aflați la 27 iunie 2024 în incinta Gării feroviare Chișinău. Tinerele talente Marcel și Daniel Lazăr au interpretat live muzică clasică de calitate. Spectatorii surprinși, plini de emoții pozitive, au apreciat prin aplauze frumusețea acordurilor și măiestria interpreților. ...

  26.06.2024 | Sfaturi utile și recomandări în timpul călătoriei cu trenul
  Se recomandă sosirea în gara feroviară din timp și concretizarea la biroul de informații a celei mai apropiate zone de îmbarcare pentru ocuparea locului rezervat. Pentru a evita traumatismul este necesară dublarea atenției și un comportament civilizat, în special la traversarea liniilor de cale ferată, care urmează a fi efectuată doar în locurile special amenajate, la urcare pe scara vagonului sau coborâre din tren. ...
  Afișați mai multe ...
  Contactează-ne!