Cea de-a 92-a Adunare Generală a Uniunii Internaţionale a Căilor Ferate (UIC) a avut loc pe 4 iulie 2018 la Madrid

Comitetul Executiv și cea de-a 92-a Adunare Generală UIC au avut loc la Madrid, la data de 4 iulie, la invitația Căilor Ferate Spaniole (RENFE) și a Fundației Spaniole de Căi Ferate (FFE). Ședințele au fost prezidate de președintele UIC, dl Renato MAZZONCINI, Director General al Căilor Ferate din Italia (FS), în prezența dlui Jean-Pierre LOUBINOUX, Directorul General al UIC și dl Pedro SAURA, Secretar de stat pentru infrastructură al Spaniei.

Dl François DAVENNE a fost numit de către Comitetul Executiv şi Adunarea Generală Director General al UIC pentru o perioadă de patru ani, începând cu mijlocul anului 2019. Până atunci dl François DAVENNE va activa în cadrul UIC în calitate de adjunct al Directorului General actual, dl Jean-Pierre LOUBINOUX.

Președintele UIC Renato MAZZONCINI, al cărui mandat a fost de asemenea prelungit pentru o perioadă de doi ani, în raportul său a revizuit activitățile organizației feroviare de la ultima Adunare Generală din decembrie, Paris, și a reiterat direcţiile de activitatele și principalele provocări pentru lunile următoare, subliniind realizările strategice ale UIC, printre care semnarea unui Memorandum de Înțelegere cu Asociația Internațională de Transport Public (UITP) în materie de climă şi dezvoltare durabilă.

Cooperarea dintre cele două organizații se va concentra pe securitate, mediu, digitalizare, servicii de transport regional și suburban accesibile, dezvoltarea competențelor, planificarea forței de muncă și instruire, iar obiectivele comune dintre UIC și UITP vor fi promovarea mobilității urbane durabile.

Î.S. Calea Ferată din Moldova (CFM) participă la lucrările UIC în calitate de membru asociat începând cu anul 2012.