Palatul de Cultură al Feroviarilor

Situat pe bd. Decebal 2, mun. Chișinău

 

pcf01

 

 

 

Palatul de Cultură al Feroviarilor este un centru cultural al Î.S. «Calea ferată din Moldova», inaugurat în anul 1980 de către arhitecţii B.Vaisbein şi S. Şoihet. În incinta Palatului are loc organizarea diverselor manifestări culturale. Aici își desfășoară activitatea Ansamblul de dans popular „Busuioc”, condus de Valentin și Raisa  Andronache,  laureat a mai multor festivaluri naționale și internaționale, decorat cu diplome de onoare, menționat cu medalia de argint și cupa de aur la ediția a V-a a jocurilor delfice. Pe parcursul anilor acest colectiv își păstrează  identitatea prin promovarea  dansului popular  copiilor, creând minuțios un repertoriu interesant și variat în diverse genuri coregrafice.

 

IMG_4514

http://www.railway.md/ro/images/pcf05.jpghttp://www.railway.md/ro/images/pcf03.jpg

 

 

 

               

 

 

 

 

 

Dacă dorim cu adevărat să ne ghidăm după o personalitate, atunci, fără evitare, Palatul de Cultură al Feroviarilor  ar recomanda-o pe interpreta Angela Cabari- Roșcovan, de la care avem ce prelua:  plăcerea  zborului prin creație și ambiția de a reuși cele râvnite, iar dragostea sublimă pentru cei dragi o înaripează și o ajută să atingă noi culmi.

 

http://i.ytimg.com/vi/QSDF_M4zeWE/maxresdefault.jpgRecoverd_jpg_file(545)1146232_153931554809169_364647346_o                                                                                                                                                                   

Aici activează și Saveliu Cojocaru, una dintre personalitățile la care regăsim onestitatea, toleranţa, bunătatea şi dragostea faţă  de oameni. Este un compozitor, textier, interpret și un adevărat laborator de creație pentru tinerele talente, alături de care a lansat până în prezent 21 de albume cu muzică pentru copii. Se consideră un om împlinit, deoarece și-a realizat visul copilăriei de a deveni muzician, iar piesele dlui ajung la inima și sufletul ascultătorilor, fiind solicitate și apreciate de ei!

DSC_2807IMG_3563

sarbatoarea_cartii_la_Saharna

 

 

 

 

 

 

Tot aici găsim și Clubul de dans modern „Miraj”care este condus de o persoană exigentă și anume dna Nadejda Țariova. Pentru a atinge nimbul performanțelor, colectivul dat a participat la campionatul mondial din Polonia, au avut ce învăța și lucrurile de atunci au mers ca pe roate! Apreciem faptul că conducătoarea a unit toate stilurile de dans într-un colectiv demn de aplauze!

 

загруженоIMG_0564

 

 

 

 

 

 

 

Palatul de Cultură al Feroviarilor la fel dispune și de săli special amenajate: sală de forță și sala pentru tenis de masă.

Secția sport activează  în componența următorilor antrenori ca :

 

Svetlana Murașeva a început sa practice tenisul de masa la aceeași vârstă la care a mers la școală. Acest lucru s-a întâmplat datorită mamei sale care a adus-o la sala de tenis de masa a PCF. Iar la moment d-ei este cel mai de succes antrenor de tenis de masa a PCF! Este un sportiv de calibru în aria tenisului de masă, iar rezultatele obţinute până în prezent sunt spectaculoase. Dacă ar fi să vorbim despre palmaresul sportivei, nu ne-ar ajunge pagini, pentru că este de-a dreptul IMG_6919impresionant.

IMG_6922dd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doisprezece  ani de sport l-au format  pe  d-nul Victor Apetri din punct de vedere practic, tehnic și nu în ultimul rând, motivațional pentru cei cu care lucrează. El este acea persoană care te poate ghida cel mai eficient printre aparate, stă la dispoziție pentru a alcătui un program complet si complex menit să  aducă rezultatele pe care și le doresc beneficiarii sălii de sport.

IMG_4061

IMG_6922ss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pavel Șpac  supraveghează antrenamentele celor prezenţi în sală,  îi consiliază şi  îi motivează, pentru ca aceştia să îşi ducă la bun sfârşit obiectivele sportive. Este cel care  poate sfătui din punct de vedere al dozării efortului. El este profesionistul care motivează și corectează în permanent beneficiarii sălii de sport, pentru a nu permite tehnicii de execuție să fie incorectă.

IMG_6857яя

IMG_7038

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doritorii pot frecventa, la alegere, una sau mai multe dintre aceste activități.  La antrenamente au acces atât copiii, cât și maturii. Este posibil de a se efectua antrenament atât în grup, cât și individual.

 

Copiii lucrătorilor Î.S. «Calea Ferată din Moldova» au ocazia să frecventeze gratis toate aceste activități ce țin de cultură și sport.

În incinta Palatului de Cultură al Feroviarilor, se află două săli mari destinate diverselor manifestații.

Palatul de Cultură al Feroviarilor oferă în locațiune încăperi pentru oficiu. De asemenea în sălile Palatului (sala mare – 700 locuri, sala mică – 300 locuri), holuri  se pot organiza diverse manifestații, recepții, expoziții etc.

Prețul pentru darea în locațiune a sălilor:

·         Sala mare: 3800 lei (1 oră), Holul sălii mari, etajul I: 1200lei (1 oră), Holul sălii mari, etajul II: 1400 lei(1 oră).

·         Sala mică:1500lei (1 oră), Holul sălii mici: 900 lei (1 oră)

Telefoane de contact:

·         022832957, 022832915

·         Fax: 022832615

Relaţiile Palatului de Cultură a Feroviarilor cu clienţii şi societatea se bazează pe parteneriat, respect reciproc şi încredere totală.