Informații importante | Важная информация
Companie - Știri


    Evenimentul de relansare a cursei internaționale Chișinău-Kiev

     

    După o pauză de 24 de ani, astăzi, 6 noiembrie 2022, a fost reluată circulația trenului pe cursa internațională Chișinău-Kiev. Cu această ocazie, la Gara Feroviară Chișinău a avut loc evenimentul de lansare.

     

    Potrivit directorului Î.S. "Calea Ferată din Moldova", Oleg Tofilat, relansarea cursei Chișinău-Kiev este o etapă importantă de interconexiune regională: "Acest tren va oferi conexiuni bune cu aeroportul, avem intenții să simplificăm logistica spre aeroport, spre Iași și spre București. Avem planuri mari în privința dezvoltării transportului de călători - un transport sigur și confortabil. Trăim timpuri când putem reuși lucruri care păreau imposibile acum un an. Sunt sigur că după victoria fraților noștri din Ucraina, vom relua circulația spre Odesa și alte orașe."

     

    Ambasadorul ucrainean Marko Șevcenko apreciază cooperarea bilaterală. Potrivit lui, această cursă va asigura accesul cetățenilor ucraineni spre Europa: "Este o cursă cu simbolism important. Acest tren este trenul spre victorie, fiecare vagon reprezintă o regiune temporar ocupată. Unul e dedicat regiunii Harkov care este deja eliberată și sunt sigur că acest tren va devein, într-adevăr, trenul victoriei. Este și un simbol al parteneriatului nostru, suntem fericiți că sunteți alături de noi. Relația noastră de bună vecinătate s-a transformat în una de fraternitate."

     

    La eveniment au participat: ambasadorul SUA, Kent Logsdon; ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu; directorul APP, Eugeniu Cozonac; directorul general al Aeroportului Internațional Iași, Romeo Vatra; președintele APIT, Sergiu Manea; reprezentantul UNFPA Moldova, Nigina Abaszada; șeful Direcției Comunicare a "Ukrzaliznytsia", Aleksandr Șevcenko.

     

    Precizăm că trenul de pe cursa Chișinău- Kiev va circula de trei ori pe săptămână conform următorului grafic:

    - Din Chișinău spre Kiev: În zilele calendaristice pare.

    17:45 Plecarea din Chișinău, ajunge la Ungheni la ora 20:21. La Kiev, garnitura ajunge la ora 11:48.

    - Din Kiev spre Chișinău: În zilele calendaristice impare.

    17:02 Plecarea din Kiev, ajunge la Ungheni la ora 07:53. La Chișinău, garnitura ajunge la ora 10:38.

     

    Trenul are șapte vagoane, dintre care cinci cu compartimente și două de tip Platzkart. (Capacitatea

    maximă de locuri: 280)

    Durata călătoriei într-o direcție este de aproximativ 13 ore. Costul unui bilet de călătorie este între 870 și 1260 de lei, în funcție de clasa de confort.

     

    Bilete pot fi cumpărate la casele Gării Feroviare, dar și online pe adresa: Bilete.cfm.md. Pentru mai multe informații puteți apela la numărul 14010.

     

    Cursa feroviară Chișinău-Kiev va fi operată de reprezentanții Căilor Ferate din Ucraina "Ukrzaliznytsia" în comun cu Î.S. "Calea Ferată din Moldova".

     

    Cursa feroviară Chișinău-Kiev a fost sistată în data de 02.10.1998.

     


    20.06.2025 | Trenul de pompieri – din nou în acțiune
    Echipa de pompieri a trenului de intervenție la incendii a Întreprinderii de Stat “Calea Ferată din Moldova” a reacționat promt, oferind asistență Inspectoratului General pentru Situații de Urgență la stingerea incendiului, izbucnit într-un depozit de mobilă din sectorul Botanica al mun.Chișinău. La 19 iunie 2025, ora 18.30, garnitura trenului de pompieri din cadrul echipei nr.5 a Serviciului Pază Militarizată, compus din 2 cisterne a câte 60 tone și vagonul de pompieri cu utilaj specializat, s-a deplasat în zona stației tehnice Chișinău 3 pentru asigurarea cu apă a autospecialelor de intervenție a pompierilor, antrenate în localizarea și lichidarea incendiului. ...

    16.06.2025 | Puncte feroviare de oprire – optimizarea continuă
    Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” continuă procesul de optimizare a structurii și a procesului de producție. Până la finele anului curent 21 din cele 71 de stații feroviare, urmează a fi transformate în puncte feroviare de oprire. Specialiștii au studiat și analizat logistica operațiunilor de transport de marfă pe linia de cale ferată din țară și au stabilit, că o parte din infrastructura feroviară nu este utilizată în procesul de producție de mulți ani. Totodată, întreținerea și deservirea acestor porțiuni de cale ferată, a clădirilor și construcțiilor auxiliare, duce la cheltuieli nejustificate, agravând situația financiară dificilă a întreprinderii. ...

    13.06.2025 | Curățirea vegetației - siguranța circulației feroviare
    Plantele, vegetația cu tulpini mari și arbuștii din vecinătatea liniei de cale ferată prezintă un pericol real siguranței circulației pasagerilor și serviciilor feroviare, iar iarba uscată de-a lungul liniei de cale ferată poate fi motivul unui incendiu de proporții cu consecințe grave. Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” efectuează lucrări de defrișare și curățire a vegetației înalte pe întregul perimetru al rețelelor feroviare, însă în primul rând, în zonele cu vizibilitate redusă, pentru asigurarea vizibilității semnalelor, indicatoarelor la trecerile la nivel și asigurarea gabaritului de liberă trecere. ...
    Afișați mai multe ...
    Contactează-ne!